Ciastka francuskie z białym serem i cukinią

Na mały głód:). Świetnie sprawdzi się tez jako przystawka

Składniki na 6 ciastek:

  • 3 placki ciasta francuskiego (w opakowaniu najczęściej jest 6 placków)
  • 0,5 cukinii
  • 1 pomidor,
  • 150 g serka śmietankowego (np.turek)
  • sól i pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto kroimy na pół (na kwadraty). [Jeśli macie ciasto w rolce, to wycinacie z nich taki kształt jak Wam odpowiada]. Zagniatamy delikatnie ciasto na brzegach, smarujemy je serkiem śmietankowym i kładziemy na wierzch cukinię i pomidora. Solimy, pieprzymy wedle uznania i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min.

Przeczytaj poprzedni wpis:
Szaszłyczki z szynki parmeńskiej i anansa

Wieczorem kolacja ze znajomymi? a może wino we dwoje? Poniżej pomysł dla Was na prostą i efektowną przekąskę. Składniki na...

Zamknij