Naprawdę bałam się że już się nie da. A jednak. Jest nowy sposób na podanie jajkaL:). Jest radość:)
Uwielbiam robić weekendowe śniadania. Staram się zawsze kogoś na nie zaprosić. Takie śniadania weekendowe u Marii. Mam nadzieję że powoli stają się tradycją. Mogę wtedy poszaleć w kuchni i mam ze sobą beta testerów moich pomysłów.
Niniejszy pomysł uzyskał pełną akceptację. Jeśli zaczniemy wydawać kiedyś certyfikaty poświadczające niewiarygodnie rewelacyjne doznania smakowe podczas konsumpcji to ta tortilla taki dostanie:)
Dzieje się w ten weekend pozytywnie:) i menu podąża za tym dobrym humorem.
Składniki na 2 porcje:
- 2 tortille
- 2 czubate łyżki ricotty
- 100-150 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego, nie z puszki)
- 2 jajka
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz
Groszek gotujemy 10-15 min w osolonej wodzie aż do miękkości jaką lubicie. Tortille podgrzewamyprzez minutę z 2 stron na suchej patelni. Jajko smażymy na tzw. sadzone opruszając je pieprzem i solą. Tortille smarujemy łyżka ricotty, na wierzch kładziemy groszek i jajko. I już.
Miłego dnia Wam życzę. Nowe wyzwania przed Wami!