Tortilla śniadaniowa z jajkiem, ricottą i groszkiem

Naprawdę bałam się że już się nie da. A jednak. Jest nowy sposób na podanie jajkaL:). Jest radość:)

Uwielbiam robić weekendowe śniadania. Staram się zawsze kogoś na nie zaprosić. Takie śniadania weekendowe u Marii. Mam nadzieję że powoli stają się tradycją. Mogę wtedy poszaleć w kuchni i mam ze sobą beta testerów moich pomysłów.

Niniejszy pomysł uzyskał pełną akceptację. Jeśli zaczniemy wydawać kiedyś certyfikaty poświadczające niewiarygodnie rewelacyjne doznania smakowe podczas konsumpcji to ta tortilla taki dostanie:)

Dzieje się w ten weekend pozytywnie:) i menu podąża za tym dobrym humorem.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 tortille
  • 2 czubate łyżki ricotty
  • 100-150 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego, nie z puszki)
  • 2 jajka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Groszek gotujemy 10-15 min w osolonej wodzie aż do miękkości jaką lubicie. Tortille podgrzewamyprzez minutę  z 2 stron na suchej patelni.  Jajko smażymy na tzw. sadzone opruszając je pieprzem i solą. Tortille smarujemy łyżka ricotty, na wierzch kładziemy groszek i jajko. I już.

Miłego dnia Wam życzę. Nowe wyzwania przed Wami!

Tortilla śniadaniowa z jajkiem, ricottą i groszkiem

Tortilla śniadaniowa z jajkiem, ricottą i groszkiem Tortilla śniadaniowa z jajkiem, ricottą i groszkiem
Tortilla śniadaniowa z jajkiem, ricottą i groszkiem

 

Przeczytaj poprzedni wpis:
Kurczak z masłem orzechowym i kaszą gryczaną

Czas na trochę urozmaicenia w kuchni. Wymyśliłam sobie ostatnio, że zrobię coś na bazie masła orzechowego, którego po jakieś promocji w...

Zamknij