Przepis na winie, czyli resztki z lodówki. Moja miłość do buraczków trwa w najlepsze, więc mam na ogół zawsze jakieś ugotowane buraczki na stanie (kocham lidl;)). Miałam też małą puszkę gruszek w słodkiej zalewie. Musiałam mieć kiedyś jakiś pomysł na ich zrobienie i zapomnieć o nich i o pomyśle. Co mi przypomina, że muszę jeść więcej magnezu.
w każdym razie wyszło coś takiego. Przepis 5-minutowy. Enjoy!
Składniki na 1 porcję:
- garść rukoli
- 1 pomidorek
- 1 gruszka
- 1 ugotowany buraczek
- garść orzeszków piniowych
- łyżka startego parmezanu lub grana padano
- 2 łyżki jogurtu
- łyżeczka miodu
- sól i pieprz
Na talerz kładziemy umytą rukole. Pomidora, gruszki i buraczki kroimy na ćwiartki i układamy na wierzchu. Posypujemy orzeszkami pinii i startym parmezanem. Do jogurtu dodajemy miód, doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatę. Do miłego!:)