Pasta szpinakowo jajeczna

Pasta szpinakowo-jajeczna

Bułka, jajo, herbata. Zestaw śniadaniowy basic:) Od czasu do czasu można jednak pokusić się o jakąś modyfikacje prawda:)?

Pastę szpinakowo-jajeczną robi się w try miga i tak samo szybko się ją wcina:)

Składniki:

  • 150 g mrożonego szpinaku
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła

Mrożony szpinak, smażymy na łyżce masła z dodatkiem wyciśniętego ząbka czosnku, przez jakieś 10 min. Przedkładamy do naczynia dodajemy pokrojone jajka i sok z cytryny i wszystko razem blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki odżywcze w 1 jednej łyżce (około 10 g):

  • Białko: 0,7 g
  • Tłuszcze: 0,8 g
  • Węglowodany: 0,3 g
  • Energia: 10,8 kcal

Pasta szpinakowo jajeczna

Pasta szpinakowo jajeczna
Pasta szpinakowo jajeczna Pasta szpinakowo jajeczna

 

 

Przeczytaj poprzedni wpis:
Mle5
Mleko I: migdałowe

Wzięło mnie ostatnio na eksperymenty. Mleczne eksperymenty. A właściwie roślinno - mleczne. Nie wiem czy wynika to z coraz częściej...

Zamknij