Bułka, jajo, herbata. Zestaw śniadaniowy basic:) Od czasu do czasu można jednak pokusić się o jakąś modyfikacje prawda:)?
Pastę szpinakowo-jajeczną robi się w try miga i tak samo szybko się ją wcina:)
Składniki:
- 150 g mrożonego szpinaku
- 3 jajka
- sól, pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
Mrożony szpinak, smażymy na łyżce masła z dodatkiem wyciśniętego ząbka czosnku, przez jakieś 10 min. Przedkładamy do naczynia dodajemy pokrojone jajka i sok z cytryny i wszystko razem blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki odżywcze w 1 jednej łyżce (około 10 g):
- Białko: 0,7 g
- Tłuszcze: 0,8 g
- Węglowodany: 0,3 g
- Energia: 10,8 kcal