Do chleba daktylowego, który pokazywałam wczoraj, wymyśliłam takie o to masełko:) Kasztany zalegały w szafie i tak mnie jakoś naszło na eksperyment:).
Masełko wyszło rewelacyjnie! Muszę koniecznie więcej rzeczy robić z kasztanami:)
Bez zbędnych ceregieli, krótki przepis poniżej. Długi dzień przede mną, praca się sama nie zrobi:) Więc Miłego!
Składniki:
- 150 g kasztanów z zalewy
- 70 g masła
- 7 g cukru brązowego
Zimne, ale nie takie zupełnie schłodzone, masło miksujemy z kasztanami. Dodajemy łyżeczkę brązowego cukru. I już:)
Składniki odżywcze w 1 łyżeczce – około 10 g:
- Białko: 0,3 g
- Tłuszcze: 2,6 g
- Węglowodany: 3,6 g
- Energia: 39 kcal