Masełko kasztanowe

Do chleba daktylowego, który pokazywałam wczoraj, wymyśliłam takie o to masełko:) Kasztany zalegały w szafie i tak mnie jakoś naszło na eksperyment:).

Masełko wyszło rewelacyjnie! Muszę koniecznie więcej rzeczy robić z kasztanami:) 

Bez zbędnych ceregieli, krótki przepis poniżej. Długi dzień przede mną, praca się sama nie zrobi:) Więc Miłego! 

 

Składniki:

  • 150 g kasztanów z zalewy
  • 70 g masła
  • 7 g cukru brązowego

Zimne, ale nie takie zupełnie schłodzone, masło miksujemy z kasztanami. Dodajemy łyżeczkę brązowego cukru. I już:)

Składniki odżywcze w 1 łyżeczce – około 10 g:

  • Białko: 0,3 g
  • Tłuszcze: 2,6 g
  • Węglowodany: 3,6 g
  • Energia: 39 kcal

Masełko kasztanowe

Masełko kasztanowe

Przeczytaj poprzedni wpis:
Chleb razowy z daktylami i migdałami (na zakwasie)

Nadejszła wiekopomna chwila:) Pierwszy zakwas i pierwszy chleb na zakwasie:) Przy tej okazji chciałabym serdecznie podziękować Magdzie i Gosi za...

Zamknij