Grissini z szynką i serkiem

Święta, święta i po świętach:) Chciałby człowiek odetchnąć i odpocząć od jedzenia i szykowania i kuchni, a tu zaraz Sylwester…Wszystkim tym, którzy mają mało czasu, a chcą zrobić oryginalną przekąskę na kolację sylwestrową, polecam ten prosty myk, bo ciężko tu nawet mówić o przepisie:). Ja sama z powodzeniem przygotowuję tą przekąskę na różne okazje już od dłuższego czasu i zawsze się sprawdza:)

 

Składniki na 10 sztuk:

  • 10 plastrów szynki wędzonej dojrzewającej
  • 10 paluszków grissini (kupne bądź z tego przepisu)
  • 5 łyżek białego serka kanapkowego

Na plastrach szynki rozsmarowujemy cienko  serek i kładziemy po jednym grissini. Rolujemy szynkę wokoło paluszka i generalnie to już:).

Po Nowym Roku wrócimy z lżejszymi przepisami, bo nie wiem jak Wy, ale ja jestem objedzona:) Tymczasem udanej zabawy:) i Szczęśliwszego!

 

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sernik czekoladowo – cynamonowy

Nasza ostatnia propozycja przed tegorocznymi Świętami Bożego Narodzenia. Mimo wielkich chęci oraz dużych planów nie udało nam się w tym...

Zamknij