Święta, święta i po świętach:) Chciałby człowiek odetchnąć i odpocząć od jedzenia i szykowania i kuchni, a tu zaraz Sylwester…Wszystkim tym, którzy mają mało czasu, a chcą zrobić oryginalną przekąskę na kolację sylwestrową, polecam ten prosty myk, bo ciężko tu nawet mówić o przepisie:). Ja sama z powodzeniem przygotowuję tą przekąskę na różne okazje już od dłuższego czasu i zawsze się sprawdza:)
Składniki na 10 sztuk:
- 10 plastrów szynki wędzonej dojrzewającej
- 10 paluszków grissini (kupne bądź z tego przepisu)
- 5 łyżek białego serka kanapkowego
Na plastrach szynki rozsmarowujemy cienko serek i kładziemy po jednym grissini. Rolujemy szynkę wokoło paluszka i generalnie to już:).
Po Nowym Roku wrócimy z lżejszymi przepisami, bo nie wiem jak Wy, ale ja jestem objedzona:) Tymczasem udanej zabawy:) i Szczęśliwszego!